Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Concurs internațional, la National Portrait Gallery
portrait of fatima, jamie coreth

Concurs internațional, la National Portrait Gallery

Artiști de peste tot din lume se pot înscrie, până pe 16 ianuarie, pentru Herbert Smith Freehills Portrait Award 2024 organizat de National Portrait Gallery.

Prestigiosul concurs prezintă cele mai bune portrete contemporane și este deschis tuturor artiștilor cu vârste de peste 18 ani. De la începuturile sale, în urmă cu mai bine de 40 de ani, concursul a atras mai mult de 40.000 de înscrieri din peste 100 de țări, iar expozițiile au fost văzute de peste 6 milioane de persoane.

Înscrierile pentru participarea lucrărilor în expoziție la National Portrait Gallery pot fi făcute până pe 16 ianuarie 2024.
Premiul are o valoare de 35.000 de lire sterline.

„Arta a fost recunoscută de mult timp pentru puterea sa de a crea legături și pentru capacitatea sa de a reflecta viziuni din perspective diverse. Asta înseamnă să accepți diferențele și să beneficiezi de unghiurile unice pe care alții le pot aduce la viziunea individuală asupra lumii. Este o abordare care se potrivește cu valorile pe care le avem aproape și, prin urmare, suntem încântați să continuăm – și să îmbunătățim – relația noastră de lungă durată cu National Portrait Gallery. Speranța noastră este ca Premiul Herbert Smith Freehills pentru portrete să pună în lumină noi talente remarcabile și să permită apariția unei noi generații de artiști”, a transmis Justin D’Agostino, CEO al Herbert Smith Freehills.

Foto: Portrait of Fatima, de Jamie Coreth, 2019 © Jamie Coreth