Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cornelia Parker, Isaac Julien și Chila Burman, printre artiștii britanici decorați cu ocazia Zilei Reginei
buckingham,palace,in,london,,united,kingdom.

Cornelia Parker, Isaac Julien și Chila Burman, printre artiștii britanici decorați cu ocazia Zilei Reginei

Artiștii Cornelia Parker, Isaac Julien și Chila Burman se numără printre personalității culturii britanice care au fost decorate cu ocazia Zilei Reginei.

Lista întocmită anul acesta pentru Sărbătorile de Ziua Reginei, ce au loc anual la începutul lunii iunie, cuprinde multe nume din zona artei.

Trei dintre personalități au primit Ordinul Companion de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată cu acest prilej: ilustratorul Quentin Blake, creator de imagini pentru mai mult de 300 de cărți, care sprijină acum restaurarea unui complex londonez din secolul 19 de procesare a apei, care va fi transformat în centru de expoziție și studiu pentru ilustrații; scriitoarea Marina Warner, critic de artă și curator, care a lansat mai recent „Forms of Enchantment: Writings on Art & Artists” (2018); și scriitorul Salman Rushdie.

Cavaleri, comandori și ofițeri ai Ordinului Imperiului Britanic

Trei personalități din artă au primit Ordinul de Cavaler: Nicholas Coleridge, președintele Victoria & Albert Museum începând cu 2015, pentru că a condus o „perioadă remarcabilă de revenire” a instituției; Isaac Julien, artist și cineast, pentru lucrările lui care doboară barierele dintre diferite discipline artistice; și Jeremy Wright, care a fost ministru al Culturii în perioada 2018 – 2019.

Maria Miller, alt fost ministru al Culturii (2012 – 2014), a primit titlul de Dame Commander (comandor).

Comandor al Imperiului Britanic au fost desemnați și Darren Henley, director executiv al Arts Council England, și Elizabeth Murdoch, membră a consiliului.

Omologul lui Henley de la Arts Council of Wales, Nicholas Capaldi, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic.

Titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic a revenit și artistei Cornelia Parker și directoarei Culture Liverpool, Claire McColgan.

Titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic a revenit, între alții, lui Caroline Norbury, director executiv al Creative UK.

Artista Chila Burman a primit distincția de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, pentru instalațiile ei care au inspirat în timpul pandemiei.

Evenimentele organizate cu ocazia Jubileului de Platină (70 de ani de domnie a reginei Elizabeth II) au loc în perioada 2 – 5 iunie în Regatul Unit și țările din Commonwealth.