Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creatorul serialului „Law & Order” donează Met sute de lucrări de artă 
van gogh beach at scheveningen in calm weather, 1882 metropolitan museum of art

Creatorul serialului „Law & Order” donează Met sute de lucrări de artă 

Creatorul serialului „Law & Order”, Dick Wolf, donează Metropolitan Museum of Art (Met) din New York mai mult de 200 de lucrări de artă.

Cunoscută sub denumirea de Colecția Dick Wolf, donația cuprinde opere de artă din Renaștere până în Baroc, create de artiști precum Artemisia Gentileschi, Botticelli și Vincent van Gogh. Lucrările sunt destinate departamentelor de pictură europeană, sculptură europeană și arte decorative și desene și stampe ale muzeului.

Ca parte a donației sale, Wolf va dota două dintre galeriile muzeului – 500 și 503 – care vor fi redenumite Galeriile Dick Wolf. În acestea, piese din colecția producătorului californian vor fi expuse alături de lucrări din secolele al XV-lea și al XVI-lea din colecțiile proprii ale muzeului Met.

„Cu gama sa uluitoare de picturi, sculpturi, arte decorative și lucrări pe hârtie europene, Colecția Dick Wolf reprezintă unul dintre cele mai semnificative cadouri pentru Met din ultima vreme, transformând cu adevărat și adăugând noi dimensiuni colecțiilor muzeului”, a declarat Max Hollein, directorul general al muzeului, într-un comunicat citat de artnet.com. „În plus, contribuția financiară substanțială va oferi un sprijin esențial pentru expunerile de colecții și activitățile academice ale Met”.

Una dintre capodoperele din colecția lui Wolf, „Madona cu pruncul”, de Orazio Gentileschi (cca. 1620), este acum expusă la galeria de pictură europeană a Met. Muzeul plănuiește să instaleze mai multe lucrări din donație în următorii ani.

Dick Wolf este cunoscut pentru activitatea sa de creator, scenarist și producător al serialului „Law & Order”, care a fost difuzat din 1990 până în 2010 și care a dus la numeroase derivate, printre care „Law & Order: SVU”. În același timp, el a adunat o colecție de artă – un interes stârnit de vizitele făcute la Met încă de la o vârstă fragedă.

Foto: „Beach at Scheveningen in Calm Weather” (1882), de Vincent van Gogh (c) Metropolitan Museum of Art