Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dan Perjovschi desenează la Facultatea de Istorie din Bucureşti
perjovschi

Dan Perjovschi desenează la Facultatea de Istorie din Bucureşti

Dan Perjovschi poate fi văzut la lucru, timp de trei ore, pe 19 mai, la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Acesta completează aici proiectul „Spraying History”, care a început în 2020 şi îşi propunea realizarea a două murale de mari dimensiuni pe pereții Facultății de Istorie.

Așa au apărut două fresce care au dinamizat spațiul interior al instituţiei din Bucureşti. Prima, între parter și etajul 1, a fost realizată de Pisica Pătrată.

Cea de-a doua, între etajele 1 și 2, este lucrarea grupului de artiste ELAN. Ambele fresce înfățișează momente din două evenimente marcante ale istoriei recente a României: Revoluția din 1989 și Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Organizatorii îi invită pe cei interesaţi să îl vadă pe „artivistul” Dan Perjovschi lucrând şi la o discuţie cu toţi artiştii implicaţi, între orele 17,00 şi 20,00.

De decenii, Dan Perjovschi reuneşte arta, umorul şi activismul

Este grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice. Lucrările sale au putut fi văzute pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005). La Bienala de la Veneţia din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces.