Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doi Joi – Vernisaje, tururi ghidate și program de vizitare prelungit în 14 galerii
mircea modreanu, expozite mntrplusc

Doi Joi – Vernisaje, tururi ghidate și program de vizitare prelungit în 14 galerii

Vernisaje, tururi ghidate și program de vizitare prelungit în 14 galerii bucureștene sunt atributele ediției de iulie a programului colaborativ Doi Joi. Astfel, în 11 iulie, spațiile de artă pot fi vizitate până la ora 22:00.

Expoziții noi

Trei expoziții sunt lansate la Galeria Posibilă, Galeria 15D și Galateca.

În proiectul „Master” de la Galeria Posiblă, demarat în urmă cu 20 de ani, care își propune să prezinte artiști emergenți la finalizarea studiilor, va fi prezentată expoziția „Vise domesticite” a artistei Dana Jiloveanu.

Galeria 15D propune „On Red Traces” a artistelor Alexandra Cojocaru, Teodora Rotaru și Ioana Jantea. În contextul stabilirii unei structuri sociale a identității de gen, fotografia a fost principalul mediu capabil să gestioneze tensiunile. Fotografia a devenit un contract social, un pact civil care implică toate părțile într-un dialog etic și politic.

„Maia în focus. A Non-Verbal Chat for Real-time Human-AI Interaction”, expoziție interactivă, e prezentată la galeria Galateca, parte din a doua ediție a evenimentului Anuala de artă și știință Neo Art Connect (NAC).

Tur ghidat și program extins

Un tur ghidat este programat în expoziția lui Mircea Modreanu de la MNȚRplusC, intitulată „Despre sine, cruci și altele”, prima din seria „micro-istorii, micro-memorii” din spațiul de la subsolul Muzeului Național al Țăranului Român.
Modreanu propune obiecte sculpturale în instalație, reproducerea la scară 1:1 a crucilor examinate de artist de-a lungul unei perioade de cercetare a câțiva ani, desfășurată inclusiv în inima comunității momârlanilor din Petroșani, prin tehnica frotajului pe hârtie, inserate în cadre din plexiglass.

Program de vizitare prelungit au și Arsmonitor – unde poate fi vizitată expoziția colectivă „Table et Tableau”, Calciu Space de la Atelierele Scânteia – unde e deschisă „Human Extensions: Living Cell” a Andreei Ilie, Ivan Gallery – cu expoziția colectivă „Bye-Bye Confidence”, Elite Art Gallery – cu „Illo-Tempore” a artistelor Tatiana Vatavu și Eudochia Robu, LeiLei Gallery – cu expoziția colectivă „A Heap of Broken Images”, Sandwich – cu „ Golden Spectra. An Exploration of Light & Vitality”, semnată Coady, Scemtovici & Benowitz – cu „ Gentle is the Night, Soul is the Garden” a artistei Diana Oțet, Suprainfinit – cu „Luz”, de Matei Dimitriu, The Institute – cu expoziția colectivă „Până ce noaptea ne va despărți”, și Theatres – unde artistul vizual Giles Eldridge propune, între orele 18:00 și 22:00, „a situation of pictures”.

Foto: „Despre sine, cruci și altele”, Mircea Modreanu @ MNȚRplusC