Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două picturi de L.S. Lowry, cele mai bune adjudecări în a doua parte a licitației dedicată artei britanice și irlandeze la Christie’s
children in the street lowry

Două picturi de L.S. Lowry, cele mai bune adjudecări în a doua parte a licitației dedicată artei britanice și irlandeze la Christie’s

Picturile „Old Church, Merthyr-Tydfil” și „Children in the street” de L.S. Lowry au stabilit cele mai mari prețuri în partea a doua a licitației Modern British and Irish Art Day Sale, organizată în 23 martie de Christie’s la Londra.

old church lowry

Old Church

„Children in the street”, estimat între 100.000 și 150.000 de lire sterline, a fost vândut în final pentru 315.000 de lire sterline, iar „Old Church, Merthyr-Tydfil” (120.000 și 180.000 de lire sterline) și-a găsit cumpărător la 277.200 de lire sterline.

De asemenea, în această sesiune au fost scoase la vânzare și sculpturi. „Mother and child”, realizată de Dame Barbara Hepworth, a fost adjudecată la 176.400 de lire sterline.

„Wild Boar” și „Barking Dog”, sculpturi create de Dame Elizabeth Frink, au fost vândute cu același preț fiecare, 176.400 de lire sterline.

The Modern British and Irish Art Evening Sale a inclus loturi de David Hockney, Lynn Chadwick, William Turnbull, Sir John Lavery, Sir Peter Blake, Ben Nicholson, Bridget Riley, David Bomberg și William Nicholson, între alții.

În prima parte a acestei licitații, pe 22 martie, lucrarea-vedetă „Gala”, de Bridget Riley. a fost cumpărată cu cea mai mare sumă investită, 4,3 milioane de lire sterline. În plus, „The Village Street”, de L.S. Lowry, a fost vândut cu 1,96 milioane de lire sterline, așa cum a anunțat curatorial.ro.

Totalul vânzărilor în cele două sesiuni a fost de 30,5 milioane de lire sterline.

Credit foto: Christie’s