Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „At the edge of the world / La marginea lumii”, vernisată pe 24 martie la Timişoara
at the edge of the world

Expoziţia „At the edge of the world / La marginea lumii”, vernisată pe 24 martie la Timişoara

„At the edge of the world / La marginea lumii” creează premisele unor întâlniri creative unice, aducând împreună artiști din generații apropiate din România și din spațiul european, arată organizatorul, Fundaţia Art Encounters.

Expoziția, curatoriată de Diana Marincu şi Ciprian Mureșan, își propune să surprindă laboratorul creativ al acestora, adesea vizibil în desene și schițe, analizând granița dintre lumile reale și fictive pe care le locuim fiecare dintre noi.

Evenimentul face parte din proiectul cultural ART UP și va include lucrări create de Andrei Arion, Csilla Bartus, Dan Beudean, Ole Blank, Floriama Cândea, Eduard Constantin, Norbert Filep, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Alexandra Mereuți & Sebastian Danciu, Alexandra Satmari și Lucía Simón Medina.

Expoziţia va fi deschisă începând cu 24 martie și până pe 29 mai 2022.

Fundaţia Art Encounters își propune să livreze un model instituţional adaptat nevoilor locale, care este totodată angajat într-o prezenţă susţinută pe scena artei internaţionale. Fondată în 2015 de către Ovidiu Șandor, colecţionar de artă și antreprenor din Timișoara, Fundaţia Art Encounters este o iniţiativă care își propune să crească și să sprijine dezvoltarea artei contemporane din România. Misiunea ei esenţială are la bază aspiraţia de a hrăni dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul.

Activităţile fundaţiei se desfășoară în câteva direcţii majore: organizarea Bienalei Art Encounters și a programului de expoziţii desfășurat la sediul permanent al fundaţiei sau în alte locuri; sprijinirea educaţiei și dezvoltarea de public prin programe dedicate; dezvoltarea unor serii de rezidenţe pentru artiști și curatori.