Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Share, Tag or Dye”, vernisată pe 3 septembrie la București
exemplu hartie pregatita pentru imprimare emulsie de turmeric

Expoziția „Share, Tag or Dye”, vernisată pe 3 septembrie la București

Expoziția „Share, Tag or Dye”, instalație foto parte finală a unui proiect colaborativ derulat de Asociația Fotografică Allkimik, va fi vernisată pe 3 septembrie la București.

VAGon – spațiu in(ter)disciplinat din cadrul Atelierelor Malmaison – va găzdui expoziția până pe 24 septembrie.

Share, Tag or Dye” a fost deschis tuturor artiștilor, fără selecție. Participarea a fost gratuită și obiectivul – de a fi colectate cel puțin 200 de imagini provenite din social media, incluse integral, în limita locurilor disponibile, într-o instalație finală.

„Share, Tag or Dye” este un proiect cultural de promovare a artiștilor români, alături de artiști internaționali, prin intermediul unui dialog transparent, extins și colaborativ.

Sabina Suru, director artistic al proiectului, a explicat într-un interviu acordat Curatorial faptul că apelul a fost deschis tuturor, indiferent de mediul în care activează – de la fotografie și artă digitală până la sculptură sau performance și chiar și din domenii din afara sferei artistice. Organizatorii au lansat și o provocare la introspecție către publicul amator de artă. „Să îl punem față în față cu limitările Instagramului, transpuse în mediul fizic”.

Foto: hârtie pregătită pentru imprimare, emulsie de turmeric