Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Felix Aftene, cea mai mare estimare la începutul noului sezon de licitații al Artmark
dresor, felix aftene, artmark

Felix Aftene, cea mai mare estimare la începutul noului sezon de licitații al Artmark

„Dresor”, de Felix Aftene, a primit cea mai mare estimare în „Licitația unei Colecții Eclectice de Artă Românească, de la Piliuță la Bandi” care este programată la Artmark pe 26 septembrie și cuprinde 168 de loturi.

Lucrarea – acrilic pe pânză – semnată, datată și intitulată pe verso „Felix Aftene, În adorația naturii, 2021” are o valoare estimată între 6.000 și 9.000 de euro.

„Reverie”, sculptură în marmură și bronz de Lucian Smău, a primit a doua cea mai mare evaluare: între 3.000 și 5.000 de euro.

În licitație sunt incluși artiști consacrați, cu impact în piața de artă, precum Constantin Piliuță, Corneliu Baba, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Mircea Suciu și Georges Mazilu și tineri artiști care abordează subiecte relevante din societatea modernă și experimentează cu tehnici și suporturi neconvenționale.

Nouă desene în creion de Constantin Piliuță au valori ce pornesc de la 250 de euro, între ele aflându-se autoportretul „La un pahar”, creion pe hârtie estimat la cel mult 500 de euro.

Un cărbune pe hârtie de Corneliu Baba, „Evreu”, este estimat la cel mult 700 de euro, două litografii de Câlția sunt estimate fiecare la 250 – 350 de euro, „Levant” (2017), tuș și laviu pe hârtie de Sorin Ilfoveanu, este inclus în licitație cu valoare estimată la 1.000 – 1.600 de euro, în timp ce două lucrări aerograf pe pânză de Mircea Suciu au primit, fiecare, estimarea de 500 – 900 de euro.

Sasha Robert Bandi este prezent în licitație cu „Asasinul memoriei”, creion și creioane colorate pe hârtie lipită pe copertă, estimată la 200 – 300 de euro.

Georges Mazilu este prezent în licitație cu trei lucrări, cea mai mare valoare fiind estimată pentru „La mère et le fils”, acrilic pe pânză, la 2.500 – 4.500 de euro.