Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Femme Digitale – Open call pentru artistele independente din Timișoara
femme experimentale timișoara 5

Femme Digitale – Open call pentru artistele independente din Timișoara

Artistele independente din Timișoara își pot înscrie, până pe 12 decembrie, portofoliile pe platforma multimedia digitală timisoara.femmedigitale.ro, care își propune să creeze un nucleu de susținere pentru ele, să ofere o oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca lor și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

Platforma multimedia www.femmedigitale.ro a fost realizată în cadrul „Femme monumentale. Femme végétale”, proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Proiectul a adus în Timișoara cinci ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, șase ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare – deschise publicului larg feminin -, cu artistele Negru Virginia, Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Ana Drăgan și Alexandra Gîrbea și un performance despre burnout.

La încheierea demersului, artistele independente din Timișoara sunt invitate să se alăture inițiativei de mapare și de promovare de pe platforma timisoara.femmedigitale.ro.