Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Femme monumentale. Femme végétale” – proiect creat pentru femeile din Brașov şi începutul unei platforme care este dedicată artistelor
afiş, femme monumentale. femme végétale, curatorial

„Femme monumentale. Femme végétale” – proiect creat pentru femeile din Brașov şi începutul unei platforme care este dedicată artistelor

„Femme monumentale. Femme végétale” este un proiect de susținere şi exprimare creat și implementat exclusiv de artiste pentru femeile din Braşov, printr-o serie de cinci ateliere și trei performance-uri stradale care vor avea loc, în perioada 18 septembrie – 14 octombrie, anunţă organizatorii.

Artistele angajate în proiect vor prezenta noi abordări și reprezentări ale femininului în performance-urile rezultate în urma atelierelor. Inițiativa încadrează locuri-cheie ale patrimoniului local într-un context cultural legat de mituri și istorii.

Un nucleu de susţinere a artistelor

Prin acest demers, „Femme monumentale. Femme végétale” își dorește nu doar să stimuleze consumul cultural în rândul publicului din oraș, ci și să construiască un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, prin crearea unei platforme multimedia, femmedigitale.ro, dedicată documentării proiectului și promovării artistelor implicate.

Platforma va fi lansată pe 15 septembrie şi proiectul vizează, pe termen lung, identificarea artistelor care lucrează în Brașov și oferă o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora. În plus, va funcționa ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

Artistele din proiect sunt Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Virginia Negru, Alexa Papa (performers), poeta Ana Drăgan, muziciana Zeyla Tomlin, scenografa Szidonia Balint și fotografa Orsolya Balint.