Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fostă membră a grupului Destiny’s Child, curator pentru Sotheby’s New York
reggie burrows, hodges playing reggae records at the pace house 2

Fostă membră a grupului Destiny’s Child, curator pentru Sotheby’s New York

Kelly Rowland, cândva membră a celebrului grup de fete Destiny’s Child, va organiza următoarea licitație curatoriată de artă contemporană de la Sotheby’s New York, programată pentru 3 martie.

Rowland se alătură unei liste de curatori celebri pe care Sotheby’s i-a adus în ultimii ani, printre care Robert Pattinson, Oprah Winfrey și Steve Aoki.

În selecția sa, Rowland s-a axat pe artiști de culoare care lucrează atât în figurație, cât și în abstracție.

„Prima mea expunere la artă a fost prin lucrări figurative cu care mă puteam identifica, pentru că, în copilărie, lumea din jurul meu nu arăta așa cum arătam eu”, a declarat Rowland într-un comunicat de presă. „Astăzi, mă regăsesc gravitând spre lucrări mai abstracte care îmbină mișcarea, energia și culoarea – acele sentimente de a fi pe scenă”.

Selecția ei include lucrări de Ernie Barnes, ale cărui picturi au obținut recent rezultate surprinzătoare la licitații. Cea mai cunoscută lucrare a sa, „The Sugar Shack” (1976), a fost vândută la Christie’s pentru peste 15 milioane de dolari, de 76 de ori mai mult decât estimarea sa maximă. Rowland a selectat pentru licitație două dintre lucrările artistului: „The Dunk” (1998) și „Four Ladies with Gold Hat” (1998).

Sunt incluse lucrări de Stanley Whitney și Robert Longo, precum și o lucrare deosebită a lui Reggie Burrows Hodges, „Playing Reggae Records at the Pace House #2” (foto).

Vor exista și lucrări donate de artiști queer, iar încasările de pe urma lor vor fi direcționate către Ali Forney Center din New York, care oferă locuințe și ajutor pentru tinerii queer aflați în situații de risc. Printre artiștii care au donat lucrări se numără Doron Langberg, Salman Toor, Jenna Gribbon, Hernan Bas, Felipe Baeza și Nash Glynn.