Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Frida Kahlo, dincolo de aparenţe, la Palais Galliera din Paris
frida kahlo 117lr

Frida Kahlo, dincolo de aparenţe, la Palais Galliera din Paris

O expoziţie dedicată vieţii Fridei Kahlo este deschisă la Paris, la Palais Galiera, între 15 septembrie 2022 şi 5 martie 2023.

Dincolo de clişeele care au de-a face cu personalitatea artistei, expoziţia „Frida Kahlo, au-delà des apparences” propune o incursiune în viaţa privată a pictoriței mexicane.

Expoziţia cuprinde peste 200 de obiecte din casa memorială a artistei din Mexic – haine, corespondenţă, accesorii, cosmetică, medicamente şi proteze medicale.

Aici sunt incluse şi veşminte tradiţionale mexicane şi bijuterii precolumbiene care făceau parte din colecţia Fridei Kahlo.

Influenţa artistei asupra modei contemporane

Expoziţia include şi un segment care sugerează modul în care personalitatea Fridei Kahlo a influenţat moda, de la Alexander McQueen la Jean Paul Gaultier şi Karl Lagerfeld.

Frida Kahlo s-a exprimat, în timpul vieţii, nu doar prin intermediul operei sale excepţionale, ci şi prin intermediul hainelor pe care le purta, care aveau mesaje legate de ataşamentul său faţă de ţara natală sau raportate la traumele fizice pe care le-a suferit şi le-a asumat inclusiv în opera ei.