Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Grădina desfătărilor lumești” de Hieronymus Bosch, transformată în instalație video

„Grădina desfătărilor lumești” de Hieronymus Bosch, transformată în instalație video

Artista britanică și expert în fizică cuantică Libby Heaney a transformat celebrul triptic al lui Hieronymus Bosch „Garden of Earthly Delights/ Grădina desfătărilor lumești” într-o instalație video „Ent-”, o lume fantastică animată, potrivit monopol-magazine.de.

Proiectul „The Light Art Space” poate fi văzut din 10 februarie până la 1 mai în camera dedicată proiectelor de la Fundația Schering Stiftung din Berlin.

Computerele cuantice vor schimba lumea

Lucrarea în trei părți a lui Bosch creată în jurul anului 1500 cu o scenă centrală ce încadrează reprezentări ale Paradisului și Iadului este punctul de plecare pentru instalație, după cum a spus artista.

gradina libby heaney

Heaney presupune că extrem de complexele computere cuantice vor schimba lumea și percepția ei. Prin urmare, ea a modificat evoluțiile lui Bosch dintre Paradis și Iad pentru instalația ei. Elementele pe care le-a pictat ea, care sunt scanate și incluse în animație și transformate acolo, servesc de asemenea drept bază.

Lucrarea se desfășoară în 360 ​​de grade pe pereți, podea și pe tavanul întregului spațiu al proiectului. În acest scop, Heaney proiectează lumi deasupra și sub apă în care se formează creaturi și structuri, se conectează unele cu altele și se dizolvă din nou.

O structură de bază a instalației se repetă după aproximativ 15 minute, dar computerul continuă să creeze elemente noi în cadrul acestei dezvoltări, captând fire optice și lăsându-le pe altele să dispară. În acest fel, Heaney creează impresii ale unei lumi virtuale care se bazează pe diferitele niveluri ale capodoperei lui Bosch.

Foto credit: Libby Heaney