Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Hotel proiectat de arhitectul care a realizat Cazinoul din Contanța, redeschis și transformat pentru o noapte în galerie de new media art
hotel intim, constanta

Hotel proiectat de arhitectul care a realizat Cazinoul din Contanța, redeschis și transformat pentru o noapte în galerie de new media art

Hotelul Intim din Constanța, proiectat de arhitectul Daniel Renard, care a realizat Cazinoul din orașul de pe litoral, va fi redeschis pentru o noapte, când va fi transformat în galerie de new media art.

Acest lucru va avea loc în a doua ediție a seriei de evenimente One Night Gallery, pe 30 iulie, începând cu ora 21:00.

După expoziție, clădirea va intra într-un proces de reconsolidare.

Inaugurat în 1909, Hotelul Intim a fost, de-a lungul timpului, gazda a numeroase banchete regale, cercuri literare și întâlniri politice.

hotel intim, constanta 1

Video mapping, experiență VR și spectacol de lumini

În timpul One Night Gallery, pe 30 iulie, clădirea va fi transformată în spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă create de Les Ateliers Nomad. Printre acestea se numără: show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance, care va îmbina dansul contemporan și new media art; VR journey, o experiență de realitate virtuală; DJ hotspot și Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini; Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice; Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D.

Accesul la expoziție se va face în grupuri de 80 de persoane. Vizitatorii vor putea interacționa cu instalațiile expuse, care se desfășoară pe cele trei etaje, putând să exploreze întreaga clădire timp de 15 minute.

Din grădina hotelului va putea fi urmărit show-ul de video mapping de pe fațada clădirii.

Prima ediție One Night Gallery din 2022 a avut loc în București, pe 18 iunie, când a fost redeschisă publicului Casa Braikoff, clădire beaux-arts de lângă Ateneul Român.

Credit foto: Ana Dumitru