Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„În căutarea armoniei”, expoziţie dedicată operei lui Aristide Maillol, la Musée d’Orsay

„În căutarea armoniei”, expoziţie dedicată operei lui Aristide Maillol, la Musée d’Orsay

„În căutarea armoniei”, o expoziţie dedicată operei lui Aristide Maillol, este deschisă la Musée d’Orsay până pe 21 august, informează instituţia muzeală, pe site-ul oficial.

Este primul eveniment care celebrează opera lui Maillol (1861-1944), la Paris, după expoziţia care a marcat centenarul de la naşterea artistului. Astfel, după mai mult de 60 de ani, Maillol are parte de o retrospectivă a operei sale, în Franţa.

Maillol s-a orientat târziu către sculptură

La început a fost pictor şi s-a îndreptat către tapiserie şi artele decorative. În prima parte a carierei sale a fost puţin cunoscut.

Întâlnirea lui cu contele Kessler a fost decisivă. Expoziţia de la muzeul parizian prezintă opera comisionată de cel care i-a fost mecena, realizată în 1905 şi pe cea comandată de statul francez, 28 de ani mai târziu. Această sculptură a fost văzută ca fiind un simbol al sintezei şi simplificării formelor – concept opus expresionismului practicat de Rodin. Maillol a descoperit un nou clasicism, care ilustra corpul feminin, emanând senzualitate, prin forme geometrice simple.

Credit foto: Musée d’Orsay