Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Is This Art? Gallery – Nouă grădină artistică în București
is this art gallery, cdrf, curatorial.ro

Is This Art? Gallery – Nouă grădină artistică în București

Is This Art? Gallery de pe strada Popa Tatu este deschisă atât pasionaților, amatorilor de fotografie, cât și profesioniștilor în domeniu, aici aflându-se tânărul Centrul de Resurse în Fotografie, spațiu pentru programe educaționale, evenimente și produse artistice.

Recent a găzduit prima ediție Is this a Fest? – zilele fotografiei în București, iar în cadrul acesteia a fost vernisată expoziția „OUT” a lui Cornel Lazia – „o selecție de imagini, de peisaje în care este prezent omul, o prezență solitară, dar nici pe departe singuratică, un fel de poem dedicat descoperirii de sine, legăturii dintre om și natură, dintre om și oraș”, după cum spunea fotograful într-un interviu acordat curatorial.ro.

out, cornel lazia, is this art, cdrf, curatorial.ro

OUT, Cornel Lazia; foto: curatorial.ro

Expoziția se află în galerie până la finalul lunii, iar în gangul prin care se face accesul din stradă spre curte și spațiul expozițional pot fi admirate 13 imagini care alcătuiesc „Telefonul fără fir”.

telefonul fara fir, is this art, cdrf, curatorial.ro

Telefonul fără fir; foto: curatorial.ro

Au participat la proiect Gabriela Panțu, Magda Fulger, Emilian Avrămescu, Marius Surleac, Ramona Copil, Silvia Dincă, Sorin Marius, Marius Cinteză, Dan Stănilă, Gabriela Pătrășcan, Raluca Lupașcu, Elena Răceală și Adrian Mitu.

Pornind de la ideea jocului clasic, un fotograf a realizat o primă imagine și a predat ștafeta următorului, care a făcut o fotografie inspirată de prima. Astfel, proiectul foto alb-negru cuprinde stiluri artistice diferite, însă rezultatul este unul armonios. „Telefonul fără fir” a fost început în iulie 2022 și finalizat în februarie 2023.

În afara expozițiilor, curtea Is This Art? poate fi frecventată (zilnic, de dis de dimineață până seara) ca spațiu de petrecere a timpului liber ori de lucru.