Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Johnny Depp și-a făcut primul autoportret într-o perioadă „întunecată” și „confuză”
johnny depp

Johnny Depp și-a făcut primul autoportret într-o perioadă „întunecată” și „confuză”

Actorul și muzicianul Johnny Depp și-a pictat trăirile din ultimii ani într-un autoportret și oferă rezultatul la vânzare într-o ediție limitată.

Depp a început să lucreze la autoportretul „Five”, în 2021, în mijlocul disputei legale cu Amber Heard, actriță care i-a fost soție, care s-a desfășurat în sălile de judecată de pe ambele părți ale Atlanticului.

„Cred că aceasta este cea mai personală piesă pe care a realizat-o vreodată”, a declarat Ian Weatherby-Blythe, directorul general al Castle Fine Art, care se ocupă de vânzarea „Five”. Galeria a gestionat și colecția de artă de debut a lui Depp, care s-a vândut în totalitate, seria de portrete „Friends & Heroes”.

Despre realizarea lucrării, directorul a precizat: „A revenit asupra ochilor iar și iar. Când te uiți la piesă, știi, este un portret frumos. Dar când te uiți la ochi, există ceva foarte semnificativ în spatele ochilor, există ceva destul de trist”.

johnny depp, autoportret, captura video

„Five”, Johnny Depp, captură video

Johnny Depp a confirmat într-un clip de promovare a vânzării lucrării: „A fost creată într-o perioadă care era, să spunem, puțin întunecată, puțin confuză. În esență, am scris «Five» acolo, pentru că eram pe punctul de a intra în al cincilea an de nebunie”.

El s-a pictat privindu-se într-o oglindă, din diferite unghiuri, în zile diferite, cu lumină diferită.

Cu prețuri începând de la 1.950 de lire sterline (1.950 de dolari), edițiile semnate ale „Five” sunt la vânzare până pe 1 august. A fost anunțat că 200 de dolari din vânzarea fiecărei ediții vor fi donați către Mental Health America.

Depp a lansat anul acesta și a doua parte a seriei „Friends & Heroes”. Artistul, care a concertat vara aceasta la București cu trupa The Hollywood Vampires, va regiza un lungmetraj biografic despre artistul italian Amedeo Modigliani, pe care îl va produce alături de Al Pacino.