Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Banksy, inclusiv o serigrafie “Girl with Balloon”, vor fi scoase la licitaţie de Sotheby’s

Lucrări de Banksy, inclusiv o serigrafie “Girl with Balloon”, vor fi scoase la licitaţie de Sotheby’s

Mai multe lucrări ale misteriosului artist Banksy, inclusiv o serigrafie “Girl with Balloon” vor fi scoase la licitaţie online de către casa Sotheby’s între 10 şi 17 septembrie. De altfel, anunţă reprezentanţii Sotheby’s, această licitaţie de toamnă dedicată lui Banksy include titluri celebre, precum “Love is in the Air” sau „Choose Your Weapon”.

Serigrafia “Girl with Balloon”, din 2004, are un preţ estimat între 200.000 şi 300.000 de lire sterline.

Lucrarea a apărut pentru prima dată ca stencil, în 2002, sub Podul Waterloo din Londra. O altă versiune a apărut în Shoreditch, în Estul Londrei. Niciunul din aceste stencil-uri nu mai poate fi văzut în prezent, dar au rămas printurile pe care artistul le-a lansat ulterior.

“Girl with Balloon” a devenit subiect de ştiri în întreaga lume în 2018 când, imediat ce a fost adjudecată, în licitaţie Sotheby’s, la un preţ de peste un milion de lire sterline, opera a fost mărunţită, printr-un sistem creat de Banksy. Persoana care a câştigat licitaţia nu a renunţat la achiziţie, lucrarea fiind redenumită „Love is in the Bin”.

Foto credit: www.sothebys.com