Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrările murale realizate de Banksy în proiectul Spraycation vor fi protejate de consiliile locale

Lucrările murale realizate de Banksy în proiectul Spraycation vor fi protejate de consiliile locale

Autorităţile din localităţile din Norfolk şi Suffolk, unde au fost create aceste opere, au alocat aproximativ 20.000 de lire sterline pentru instalarea unor panouri protectoare şi pentru asigurarea pazei, informează BBC.

Desenele murale au fost un punct de atracţie pentru mulţi vizitatori, în luna august.

Potrivit consiliilor locale care au luat aceste măsuri, costurile sunt “justificate”, raportat la interesul stârnit de opere.

Banksy, a cărui identitate rămâne un mister, şi-a asumat muralele din Great Yarmouth, Gorleston şi Cromer, Norfolk şi din Lowestoft şi Oulton Broad, Suffolk

Consiliul din East Suffolk a cheltuit aproximativ 7.610 lire, iar reprezentanţii locali au subliniat că au beneficiat de celebritatea artistului.

De exemplu, în Lowestoft a fost pictat un pescăruş uriaş pe zidul unei case şi un copil cu o rangă, lângă un castel de nisip, pe peretele unui fost magazin. Cel din urmă mural a fost decupat de proprietarul imobilului, pentru a fi vândut în SUA.

Desenul unui şobolan care se relaxează în şezlong a fost descoperit pe un zid lângă mare, tot în Lowestoft. Consiliul local a decis să restaureze opera, care a fost mâzgălită.

Tot o operă a lui Banksy este şi imaginea a trei copii într-o barcă, realizată pe un pod într-un parc din Oulton Broad.

Dar creaţiile protejate nu sunt doar desene murale. Spre exemplu, Banksy s-a exprimat şi pe un grajd în miniatură din Merrivale Model Village, din Yarmouth. Artistul a scris numele său şi expresia “go big or go home” pe machetă. Proprietarul mini-oraşului a protejat respectiva intervenţie inedită cu o cutie de plastic. Obiectul este păzit în momentele în care este expus.

Credit foto: BBC