Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Marina Abramović: Performative”, la Sean Kelly Gallery din New York

„Marina Abramović: Performative”, la Sean Kelly Gallery din New York

Expoziția „Marina Abramović: Performative”, o incursiune în performance-urile creatoarei-cult, este deschisă la Sean Kelly Gallery din New York.

Cea mai veche lucrare prezentată în această expoziţie retrospectivă este performance-ul „Rhythm 10″, din 1973. Nu lipseşte nici o videoproiecţie cu celebra sa intervenţie numită „The Artist is Present”, care a fost găzduită de MoMA, în 2010. De asemenea, în galerie vor fi expuse aşa-zisele „obiecte tranzitorii” ale lui Abramović, care pot fi folosite de către vizitatori.

De asemenea, admiratorii pot vedea filmul „7 Deaths of Maria Callas”.

„Prezentate împreună, aceste lucrări arată cum Abramović  a schimbat arta performativă în ultimele cinci decenii şi cum a modificat percepţia publicului privind interacţiunea cu operele de artă”, arată galleriesnow.net.

De la începutul carierei sale, în Belgrad, în anii ’70, Marina Abramović a făcut pionierat şi a transformat performance-ul într-o formă de artă.

Expoziţia este deschisă până pe 16 aprilie.

Credit foto: Sean Kelly Gallery