Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  MNAR, ateliere și vizite ghidate de Ziua „Brâncuși”
brancusi, mnar, curatorial.ro

MNAR, ateliere și vizite ghidate de Ziua „Brâncuși”

Ziua Națională „Constantin Brâncuși” va fi marcată anul acesta de Muzeul Național de Artă al României, în 18 februarie, prin mai multe activități, care s-au regăsit în trecut în programul dedicat aniversării sculptorului.

De la ora 11:00, este programat atelierul educativ „Pasărea ascunsă în piatră”, pentru copiii cu vârste de 6 – 9 ani, susținut de Ioana Ciuștea, colaborator MNAR. Înscrierea se face la adresa de e-mail glamourlaboratory@gmail.com, iar costul este de 40 lei/participant.

Același atelier, dar pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, este programat de la ora 13:30.

Începând cu ora 15:00, are loc o vizită ghidată în Sala „Brâncuși” din Galeria de Artă Românească Modernă, susținută de Miruna Moraru, muzeograf în Secția Artă Românească Modernă. Înscrierea pentru tur se face la educatie@art.museum.ro, iar costul unui bilet de acces în galerie e de 24 lei.

O a doua vizitată ghidată, susținută de Delia Popa, specialist educație în Secția, Educație, Comunicare și Proiecte Culturale, e inclusă în program de la ora 16:30.

MNAR este deținătorul celei mai mari colecții de opere ale lui Constantin Brâncuși din România. Începând cu anul 2016, Ziua Națională „Constantin Brâncuși” este marcată anual, la 19 februarie, prin diverse evenimente speciale.