Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mobilă antică şi obiecte de artă îngrijite de Hubert de Givenchy – în licitaţie, la Christie’s

Mobilă antică şi obiecte de artă îngrijite de Hubert de Givenchy – în licitaţie, la Christie’s

Piese de mobilier antic şi obiecte de artă atent îngrijite de Hubert de Givenchy, fondatorul Casei Givenchy sunt scoase la licitaţie de către Christie’s, pe 14 septembrie.

De altfel, pe site-ul celebrei case de licitaţii poate fi făcut chiar un tur virtual, prin care cei interesaţi pot vedea loturile în detaliu.

Printre cele peste 260 de obiecte scoase la licitaţie se numără mese, scaune, canapele, porţelanuri, obiecte fine de decor, dar şi vinuri de colecţie sau opere semnate de mari artişti, precum schiţa “Bust de femeie”, de Pablo Picasso, aceasta din urmă având un preţ de pornire între 40.000 şi 60.000 de euro.

Întreaga colecţie de obiecte “împleteşte motivele stilistice ale secolelor XVIII şi XX şi arată amprenta şi flerul lui Givenchy în ceea ce priveşte designul, un sinonim al bunului gust şi elegenţei franţuzeşti”, arată cei de la Christie’s.