Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Musée d’Orsay îl omagiază pe Charles Baudelaire cu o serie de lecturi înregistrate video

Musée d’Orsay îl omagiază pe Charles Baudelaire cu o serie de lecturi înregistrate video

Musée d’Orsay îi aduce un omagiu lui Charles Baudelaire, la 200 de ani de la naşterea acestuia, printr-o serie de înregistrări video cu artişti ce recită din opera poetului.

“Cu ocazia celebrării a două secole de la naşterea lui Charles Baudelaire, pe 9 aprilie 1821, Musée d’Orsay a decis să omagieze această mare personalitate a poeziei secolului XIX printr-un program săptămânal de lecturi ale unor creatori din lumea întreagă, fiecare clip video fiind realizat de aceştia”, au transmis reprezentanţii muzeului parizian pe Facebook.

Demersul este motivat prin faptul că Baudelaire a fost prieten cu mulţi artişti ale căror lucrări sunt expuse în Musée d’Orsay. “El a contribuit la definirea artei, civilizaţiei şi poeziei, din secolul XIX până în prezent”.

Prima artistă care a citit din opera lui Baudelaire este dansatoarea şi coregrafa Emmanuelle Huynh. Ea a citit poezia “Pisica”, inclusă în volumul “Florile răului”.

Spaţiu de expoziţie pentru operele celor mai mari artişti plastici ai lumii, muzeul parizian găzduieşte frecvent concerte şi spectacole alternative.

Credit foto: www.musee-orsay.fr