Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Academiei Americane de Film a fost deschis şi găduieşte o expoziţie-omagiu dedicată regizorului japonez Hayao Miyazaki

Muzeul Academiei Americane de Film a fost deschis şi găduieşte o expoziţie-omagiu dedicată regizorului japonez Hayao Miyazaki

Muzeul Academiei Americane de Film a fost deschis la  finalul lunii trecute, la Los Angeles şi găzduieşte expoziţia permanentă “Stories of Cinema” dar şi un omagiu adus regizorului japonez, cunoscut pentru filmele sale de animaţie cult, Hayao Miyazaki, notează Vogue.com.

Cea din urmă expoziţie este prima retrospectivă de acest gen dintr-o expoziţie dedicată artistului născut la Tokyo, care a primit în 2001 Premiul Oscar pentru “Spirited Away”.

“Stories of Cinema” spune poveştile persoanelor care apar pe generic la finalul filmelor. Departe de a fi o expoziţie de modă, cuprinde elemente care au adus un plus de graţie pe marile ecrane.

Muzeul Academiei este situat pe Wilshire Avenue din Los Angeles şi a fost nevoie de cinci ani pentru construcţia sa. Conceput sub forma unui glob de oţel, sub semnătura lui Renzo Piano, muzeul are şi un cinematograf cu 1.000 de locuri, unde vor fi proiectate filme independent de programul muzeal. De pe terasa clădirii impresionante poate fi văzută imaginea Hollywood Hills.

În Consiliul de Administraţie al muzeului se regăsesc nume mari, precum Laura Dern, Tom Hanks, Eva Longoria, Ryan Murphy, David Rubin, Diane von Furstenberg, iar expoziţiile vor fi coordonate de 17 comisii, în funcţie de domeniul abordat.