Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Nepalul participă în premieră la Bienala de la Veneţia

Nepalul participă în premieră la Bienala de la Veneţia

Evenimentul are loc între 23 aprilie şi 27 noiembrie, arată Art News.

Pavilionul Nepalului este curatoriat de Sheelasha Rajbhandari şi Hit Man Gurung şi va prezenta operele pictorului Tsherin Sherpa.

Intitulat “Tales of Muted Spirits – Dispersed Threads – Twisted Shangri-La”, pavilionul naţional va aborda viziunea asupra regiunii din Himalaya a Nepalului, considerată de multe ori ca fiind îndepărtată şi monastică. Dar, departe de a fi izolată, această cultură şi-a găsit cursul propriu către alte zone, timp de secole.

Sherpa s-a născut în Kathmandu în 1968, după ce familia sa a fugit de persecuţiile din Tibet. La 30 de ani, s-a mutat în California iar picturile sale reflectă tensunile din diaspora. Zeităţi şi ilustrări ale lui Buddha se suprapun cu referinţe din cultura pop, în opera sa. A mai expus la Bienala de la Sidney, în 2020 şi la Trienala de la Yokohama, în acelaşi an.