Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noaptea Muzeelor, ediție aniversară în 18 mai
galeria de artă maghiară modernă, târgu mureș, noaptea muzeelor

Noaptea Muzeelor, ediție aniversară în 18 mai

Noaptea Muzeelor în România împlinește anul acesta două decenii. Ediția aniversară va fi organizată în 18 mai, când va avea loc în mai multe țări europene.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România invită muzeele și entitățile culturale interesate să fie parte din programul general să solicite fișa de înscriere la eveniment, printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail noaptea_muzeelor@yahoo.com.

„Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, spații și studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovație artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ținem națiunea trează și receptivă la cultură, până dimineață”, a transmis Dragoș Neamu, coordonator Relații internaționale și proiecte culturale, RNMR.

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) și adună anual sute de mii de participanți în întreaga țară.

Detalii despre evenimente și program urmează să fie anunțate.

Anul trecut, Noaptea Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Republica Moldova. Au participat mai mult de 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 de peste Prut. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine. În București au participat 65 de obiective culturale diverse, de la muzee (34) la festivaluri de design și de la case ale creației și ale experimentelor până la palate și galerii de artă.