Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nouă artiști vizuali, la Simpozionul Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber”
muzeul arhitecturii populare din gorj, curtisoara

Nouă artiști vizuali, la Simpozionul Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber”

Simpozionul Național de Pictură și Grafică „Iosif Keber” va avea loc la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj de la Curțișoara, între 22 și 31 august.

Simpozionul, care face parte din manifestarea artistică Atelierele „Constantin Brâncuși” 2023, ce cuprinde mai multe evenimente, este curatoriat de artistul Vasile Fuiorea (președintele Filialei Târgu Jiu a UAP din România), pentru secția pictură, și de artistul Florin Gheorghiu (vicepreședintele filialei), pentru secția grafică.

Vor participa artiștii vizuali Iliana Gheorghiu, Georgiana Brandt, Cătălin Negrea, Daniel Semenescu, Florin Hutium, Gheorghe Plăveți – pentru pictură, și Cristina Cioplea, Anca Maria Stănciulescu și Bogdan Epure – pentru grafică.

Pe 22 august va avea loc și deschiderea Concursului de Benzi Desenate „Acasă la Brâncuși”, la care participă elevi din clasele IX – XII.

Seria de evenimente este organizată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Filiala Târgu Jiu a UAP, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.