Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noua Vancouver Art Gallery, model pentru un muzeu al secolului XXI, inaugurată în 2028
vancouver,,canada, ,may,12:,people,in,front,of,vancouver

Noua Vancouver Art Gallery, model pentru un muzeu al secolului XXI, inaugurată în 2028

Construcția noii Galerii de Artă din Vancouver de la Centrul Chan pentru Arte Vizuale a fost lansată oficial și este estimat că, după lucrări evaluate la aproximativ 300 milioane de dolari, va fi finalizată în 2028.

„După ce am sărbătorit 90 de ani de funcționare, ne angajăm acum într-unul dintre cele mai importante proiecte culturale întreprinse în Canada până în prezent. Ridicăm o casă nouă, construită special în inima centrului orașului Vancouver – una care va servi drept model pentru ceea ce poate fi un muzeu al secolului XXI. Construcția noii galerii a început și anticipăm să ne deschidem porțile pentru public în 2028”, se arată pe site-ul instituției.

Viziunea pentru noua galerie ia în considerare modul în care societatea a evoluat într-o rețea globală, interconectată. „Credem că muzeele de artă sunt poziționate în mod unic pentru a implica comunitățile în crearea unei lumi mai bune, oferind resursele și oportunitățile necesare pentru a face față provocărilor timpului nostru cu scop, speranță, spirit ludic și creativitate”.

Arta, artiștii și creativitatea se află în centrul activității Vancouver Art Gallery, care celebrează și culturile indigene prin intermediul unor relații și programe bazate pe colaborare, fiind o reflectare a comunităților și un loc de întâlnire și de schimb de idei.

Galeria de Artă din Vancouver se angajează să dea dovadă de leadership în ceea ce privește responsabilitatea față de mediu. În plus, Institutul de Artă Asiatică al Galeriei de Artă din Vancouver va fi o platformă dedicată catalizării, amplificării și împărtășirii de noi înțelegeri ale artei asiatice moderne și contemporane. Galeria deține cea mai importantă colecție de lucrări ale lui Emily Carr din lume și se angajează să recunoască și să amplifice moștenirea artistică a acesteia.

Finanțarea lucrărilor este făcută din donații și alocării unui buget din partea guvernelor federal și provincial și a orașului Vancouver. „Am adunat 340 de milioane de dolari din obiectivul nostru de 400 de milioane de dolari pentru strângerea de fonduri”.

Designul clădirii este creat de firma elveţiană Herzog & de Meuron alături de arhitecţii canadieni de la Perkins & Will, consultarea suplimentară venind de la Coast Salish, care prezintă perspectiva poporului indigen canadian.