Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noul Terminal C al aeroportului LaGuardia va găzdui opere monumentale create de şase artişti newyorkezi
LaGuardia

Noul Terminal C al aeroportului LaGuardia va găzdui opere monumentale create de şase artişti newyorkezi

Potrivit NBC, aceste lucrări ilustrează istoria oraşului legată de imigranţi, a oamenilor săi şi diversitatea.

Respectivele opere sunt sculpturi şi creaţii murale din ceramică şi decorează intrarea aeroportului dar şi alte spaţii, precum cel în care călătorii îşi recuperează bagajele.

Este rezultatul parteneriatului dintre operatorul Delta Air Lines şi Queens Museum

Printre cei şase artişti se numără Mariam Ghani, care a expus, printre altele, la muzeele Guggenheim şi Smithsonian American Art. Mozaicul creat de ea este o hartă a limbilor vorbite în New York.

Rashid Johnson a creat un mozaic pentru spaţiul din aeroport, care ilustrează energia şi bucuria de a călători, cu accent pe diversitate. Pictura monumentală realizată de Aliza Nisenbaum se concentrează pe cei care fac călătoria pe calea aerului posiblă, de la cei care se ocupă de bagaje, personalul care asigură securitatea, piloţi şi stewardese, la personalul care ajută persoanele aflate în situaţii excepţonale şi nu se pot deplasa.

Virginia Overton va aduce un omagiu zgârie-norilor din New York, cu o instalaţie specială. Instalaţia lui Ronny Quevedo aduce un omagiu comunităţilor care numesc New York-ul “acasă”, iar Fred Wilson prezintă o sculptură a globului pământesc.

Noul terminal Delta Air Lines din LaGuardia este rezultatul unei investiţii de 4 miliarde de dolari şi va fi inaugurat în această primăvară.