Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O capodoperă atribuită lui Rafael, expusă public în premieră în Anglia
de brecy tondo, rafael

O capodoperă atribuită lui Rafael, expusă public în premieră în Anglia

O lucrare despre care s-a spus recent că aparține „fără îndoială” pictorului renascentist Rafael, a fost expusă în Bradford, fiind prima dată când e prezentată public.

Echipe de la Universitatea din Nottingham și de la Universitatea din Bradford au folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a examina pictura cunoscută sub numele de „Tondo de Brécy/ Brécy Tondo”.

Ei au descoperit că fețele Madonei și ale copilului din tablou sunt identice cu cele din tabloul „Madonna Sixtină” a lui Rafael.

Tabloul va fi acum expus la Galeria de Artă Cartwright Hall timp de două luni.

Omul de afaceri și colecționarul de artă George Lester Winward a cumpărat Brécy Tondo în 1981. În 1995, cu doi ani înainte de a muri, Windward a înființat de Brécy Trust pentru a păstra colecția sa de artă și a pune la dispoziție obiectele pentru studii ulterioare. Cercetările asupra tabloului Brécy Tondo datează de trei decenii și jumătate, inclusiv un studiu de caz pentru o tează de doctorat la Universitatea din Liverpool, realizat de Murdoch Lothian în 1991. Acesta a fost descris pentru prima dată ca fiind un „posibil Rafael” de către conservatorul britanic Harriet Owen Hughes în 2000.