Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O expoziție la ICR cu valoroși artiști români, nepopulară între bucureșteni – Galerie foto
expozitie icr, romani pe mapamond, 1 curatorial.ro

O expoziție la ICR cu valoroși artiști români, nepopulară între bucureșteni – Galerie foto

Zeci de lucrări ale unor valoroși artiști români care s-au stabilit în țări din întreaga lume, unde au activat sau încă activează, se află expuse la sediul Institutului Cultural Român din București.

După vernisajul la care au participat mai multe personalități – reprezentanți ai ICR și ai partenerilor proiectului, dar și avocatul George Șerban, din colecția căruia fac parte lucrările -, expoziția nu este tocmai cea mai populară din oraș.

Poate fi vizitată de luni până vineri, iar la jumătatea acestei săptămâni nu a fost de interes pentru public. Sala Mare a sediului ICR, cu o structură și un iluminat distruse în regimul trecut, pare din ce în ce mai departe de cei interesați de artă. Însă selecția de lucrări din „Artiști români pe mapamond” merită să fie vizitată, să nu fie trecută cu vederea.

magdalena radulescu cavaler, johanna kovacs fara titlu, curatorial.ro

Magdalena Rădulescu – „Cavaler”, Johanna Kovacs – Fără titlu, Credit foto: curatorial.ro

Expoziția se dorește a fi „o călătorie prin istoria artei contemporane, prin opera grafică a principalilor săi protagoniști și intenționează să ofere o privire alternativă a celor mai emblematice experiențe artistice începând din anii 1970 și până în prezent”, după cum a prezentat-o Alexandru Constantin Chituță, curator și manager al Muzeului Național Brukenthal.

george apostu, curatorial.ro

Lucrări de George Apostu, Credit foto: curatorial.ro

Artiști români pe mapamond” va avea – probabil – o soartă mai bună din punct de vedere al popularității în alte spații din țară și străinătate, având în vedere caracterul itinerant al expoziției subliniat de președintele ICR,  Liviu Jicman. Ea va marca 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român.

„Artiști români pe mapamond”, de la George Apostu la Jules Perahim

Sunt expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură și tehnică mixtă semnate George Apostu, Victor Brauner, Cristian Breazu, Tudor Banuș, Livia Balu, Georgeta Borusz, Ciobanu Victor Vladimir, Doru Covrig, Doina Botez, Oana Cajal, Petru Csehi, Aurel Cojan, Damo Istvan, Horia Damian, Wanda Decca, Camilian Demetrescu, Adrian Dumitrache, Ana Golici, Nicolae Golici, Harry Guttman, Herold Jacques, Hildegard Kleper Paar, Marcel Iancu, Ion Nicodim, Kovacs Johanna, Denissa Șerban Maschek, Wanda Mihuleac.

marcel iancu, curatorial.ro

Marcel Iancu, Credit foto: curatorial.ro

Lista este completată de Paul Neagu, Petre Balanica Nicăpetre, Peter Pusztai, Jules Perahim, Raluca Pilat, Georgeta Irina Pusztai, Valentin Popa, Adrian Pora, Magdalena Rădulescu, Dodi Romanaţi, Petre Rusu, Hedda Sterne, Saul Steinberg, Delia Perrois Sechel, Petre Velicu, Csaba Zemlenyi, Mihu Vulcănescu, Traian A. Filip, Kira Cristinel Popescu, Alma Mariana Ștefănescu-Scheinder, Alexandre Istrati, Sofia Frankl și Gert Fabritius.

Expoziția poate fi vizitată în Sala Mare a ICR București, până pe 28 februarie, de luni până vineri, între orele 09:00 și 18:00.