Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O expoziţie la Muzeul Pera din Istanbul celebrează legătura dintre artă şi mass-media

O expoziţie la Muzeul Pera din Istanbul celebrează legătura dintre artă şi mass-media

O expoziţie de la Muzeul Pera din Istanbul, care cuprinde aproximativ 300 de lucrări semnate de 164 de artişti – picturi, fotografii, colaje, desene, instalaţii şi creaţii video – celebrează legătura dintre artă şi mass-media, informează agenţia turcă de presă Anadolu.

Intitulată „And Now the Good News: Works from The Nobel Collection”, expoziţia este deschisă în perioada 13 aprilie – 7 august.

Un dialog între artă şi media

Referinţele merg până în secolul XVIII, când a apărut presa. Printre artiştii la care se face referire în expoziţia din Istanbul se numără Andy Warhol, Alberto Giacometti, Aleksandr Rodchenko, Andreas Gursky, Jenny Holzer, Bedri Baykam.

Parte a colecţiei Annette şi Peter Nobel, expoziţia este curatoriată de Christoph Doswald.

Printre elementele esenţiale pe care evenimentul intenţionează să le evidenţieze se numără influenţa media asupra artei, dar şi modul în care fotografia a schimbat societatea şi răspunsul la sistemele totalitare.

Credit foto: Agenţia de presă Anadolu