Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O instalație de artă cu peste 100 de figurine Wagner a dispărut în mod misterios din fața unui teatru german
wagner ottmar horl skulptur

O instalație de artă cu peste 100 de figurine Wagner a dispărut în mod misterios din fața unui teatru german

O operă de artă cuprinzând peste 100 de statui pictate în aur ale compozitorului Richard Wagner din secolul al XIX-lea, instalată în fața Teatrului Festivalului Bayreuth din Germania, a dispărut în mod misterios. Artistul Ottmar Hörl suspectează că figurinele sale au fost furate.

Lucrarea, intitulată „You’re Welcome” (Sunteți bineveniți), a fost instalată la sfârșitul lunii iulie cu ocazia festivalului de muzică dedicat operelor lui Wagner care are loc anual la teatru, cunoscut local sub numele de Bayreuth Festspielhaus. Evenimentul, care durează o lună, se va încheia la 28 august.

Cei 115 mini-Wagneri aurii, care au o înălțime de doar 48 de centimetri, cu brațele întinse în semn de bun venit, au început să dispară la doar câteva zile după ce au fost instalați.

„Lucrarea s-a dizolvat complet acum”, a declarat Hörl, potrivit Monopol. „Nu am mai avut așa ceva în 30 de ani”. El a recunoscut, totuși, că de obicei se așteaptă să piardă câteva piese din instalațiile sale în serie. El estimează că aceste figuri valorează aproximativ 12.000 de euro (13.200 de dolari).

greta thunberg

Inspectoratul de poliție al orașului Bayreuth a fost alertat de această dispariție și a lansat o anchetă, lansând un apel către oricine ar fi putut lua din greșeală o figurină să o returneze fără nicio sancțiune. Potrivit lui Hörl, este puțin probabil ca statuetele Wagner să fi fost luate ca suvenir de oaspeții festivalului. În schimb, el crede că au fost furate în timpul nopții.

Dacă figurinele dispărute nu vor fi returnate, el nu le va putea înlocui, deoarece compania producătoare se află în vacanță de vară.

Sculpturile în serie ca acestea sunt o specialitate a lui Hörl, ale cărui alte instalații de mari dimensiuni au inclus în miniatură 111 îngeri păzitori fixați pe fațada unei biserici vechi, 60 de figurine Greta Thunberg, 250 de imagini ale poetului german Hölderlin și o mulțime de Beethoven verde opal și auriu.

Foto credit: ottmar-hoerl.de