Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O litografie de Chagall de 100.000 de dolari, furată dintr-o faimoasă galerie de artă din Manhattan
carlton fine arts

O litografie de Chagall de 100.000 de dolari, furată dintr-o faimoasă galerie de artă din Manhattan

Ușile de sticlă ale unei galerii de artă cu cinci etaje din Manhattan au fost sparte, iar o litografie de 100.000 de dolari a lui Marc Chagall, „Eve”, a fost furată din interiorul reprezentanței, potrivit unui raport recent al NBC New York.

Jaful de la primele ore ale dimineții a avut loc la ora 2.20, în ziua de 25 septembrie, a declarat galeria pentru ARTnews.

Hoții, a căror spargere și fugă au fost înregistrate de camerele de supraveghere, și-au parcat Honda Accord din 1996 în jurul străzii 55, în apropiere de Carton Fine Arts, a declarat pentru NBC proprietarul galeriei, Charles Saffati. Unul dintre ei a mers apoi pe jos, pe stradă, și a început să lovească ușile din față ale imobilului cu un ciocan. După ce a pătruns, a scos tabloul lui Chagall de pe un șevalet de lângă uși.

Imaginile de supraveghere arată un bărbat care poartă piesa pe stradă, spre mașină. Pe o vreme ploioasă, el a strecurat-o pe bancheta din spate a mașinii și a plecat pe Madison Avenue.

eve marc chagall

„Eve”, 1970, Marc Chagall

Carlton Fine Arts funcționează din 1969 și este specializată în „maeștri moderni și Pop Art”, potrivit site-ului său web. Nume cunoscute precum Andy Warhol, Takashi Murakami, Peter Max și KAWS se numără printre artiștii ale căror lucrări sunt în inventarul său de serigrafii, acuarele și litografii.

Saffati a adăugat că jaful a forțat galeria să își îmbunătățească sistemul de securitate. „A trebuit să punem o întreagă vitrină nouă pentru că am ajuns să punem sticlă de securitate, a trebuit să ne modernizăm sistemul de alarmă. Am adăugat gărzi de securitate înarmate 24 de ore din 24. Este un cost enorm pentru noi”.

Foto credit: Carlton Fine Arts