Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare de François Boucher este vedeta licitaţiei Sotheby’s dedicată operelor din perioada 1300- 1900
francois bucher

O lucrare de François Boucher este vedeta licitaţiei Sotheby’s dedicată operelor din perioada 1300- 1900

Pictura „Le Joueur de flageolet”, de François Boucher, este vedeta licitaţiei Sotheby’s dedicată operelor de artă din perioada 1300 – 1900.

Aceasta este estimată între 250.000 şi 350.000 de euro şi este unul dintre loturile licitaţiei „Tableaux, Dessins, Sculptures”, care va avea loc la Paris pe 14 iunie.

Printre artiştii cu opere în licitaţie se numără Giovanni Battista Salvi da Sassoferrato şi Antonio Maria Vassallo, Nicolas Tournier, Jean-Baptiste Monnoyer, Marten van Cleve, Jan Brueghel cel Tânăr, Frans Francken. În catalogul licitaţiei se regăsesc o scuptură în bronz de Jean-Jacques Feuchère şi o vază de Ernest Carrier Belleuse.

Cabinetul de curiozităţi din colecţia Embden

În licitaţie vor fi prezentate adevărate comori ale Renaşterii din colecţia Arlette şi Antony Embden, cunoscuţi comercianţi de artă care au avut timp de jumătate de secol un mic magazin pe Quai Voltaire. Colecţia lor este descrisă drept un adevărat „cabinet de curiozităţi”, cu obiecte precum emailuri Limoges, lucrări în fildeş, marmură şi ceramică.

Licitaţia cuprinde, de asemenea, opere de Fernand Khnopff, Eugène Delacroix și Ferdinand Keller.

Credit foto: Sotheby’s