Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă platformă NFT lansează lucrări de Hokusai în parteneriat exclusiv cu British Museum

O nouă platformă NFT lansează lucrări de Hokusai în parteneriat exclusiv cu British Museum

LaCollection, o platformă NFT dedicată muzeelor și colecțiilor instituționale, va fi lansată pe 30 septembrie în parteneriat exclusiv cu British Museum, anunță fadmagazine.com.

Prima serie de NFT-uri (jetoane nefungibile) cu „cărți poștale digitale” va scoate la vânzare, în format digital, lucrările unuia dintre cei mai cunoscuți artiști japonezi, Katsushika Hokusai.

Lansarea coincide cu expoziția „Hokusai, The Great Picture Book of Everything” la British Museum, care va expune 103 desene de Hokusai care nu au mai fost văzute. Operele au fost concepute între anii 1820 și 1840 pentru o enciclopedie ilustrată dar care nu a mai fost publicată niciodată.

Mai mult de 200 de opere de artă ale lui Hokusai în format NFT vor fi disponibile pentru achiziție.

Seria include imagini digitale ale unor printuri celebre ale artistului precum: „Under the Wave off Kanagawa” (The Great Wave), „Clear Day with a Southern Breeze” și „Ejiri in Suruga Province”.

Unele NFT-uri vor fi vândute la prețuri fixe, altele vor fi vândute la licitație.

Misiunea LaCollection este de a conecta publicul cu principalele instituții culturale din lume, artiști și colecții prin intermediul noilor tehnologii. Fiecare NFT este autentificat, aprobat de muzee sau galerii relevante și securizat pe blockchain. LaCollection își propune să creeze o casă digitală pentru persoanele care au o pasiune comună pentru artă.

Foto credit: „Under the Wave off Kanagawa” („The Great Wave”) – British Museum