Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O operă de artă monumentală creată din bilete de acces la metrou va fi prezentată la Paris
paris,,france, ,september,20:,the,louvre,museum,facade,on

O operă de artă monumentală creată din bilete de acces la metrou va fi prezentată la Paris

O operă de artă monumentală creată din bilete de metrou donate de călătorii din metropola franceză va fi prezentată la Paris, în a doua jumătate a lunii mai, informează arts-in-the-city.com.

Iniţiativa are loc în contextul în care anul acesta este ultimul în care călătorii în sistemul public subteran de transport parizian vor mai folosi tichete de hârtie. Astfel, autorităţile locale fac un apel pentru reciclare, anume locuitorii Parisului îşi pot dona biletele folosite.

Tichetele de călătorie pot fi donate până pe 18 mai, în mai multe staţii.

Cei interesaţi să contribuie la acest tip de artă stradală îşi pot preda biletele de metrou în zece staţii: Châtelet, Champs-Elysées-Clémenceau, Denfert-Rochereau, Gare de Lyon, Paris Saint-Lazare, Paris Gare de l’Est, Paris Gare du Nord, Paris Montparnasse, République şi Trocadéro.

Opera inedită va fi dezvăluită în Gare Saint-Lazare, pe 20 mai. Dar prezentarea nu va fi una obişnuită. Artista Madame, cunoscută pentru intervenţiile sale urbane, va lucra live, în faţa publicului curios să afle rezultatul.