Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O sculptură Jean Dubuffet din SUA, relocată după ce Google a cumpărat clădirea în fața căreia era amplasată
chicago,,il/usa, ,march,3,,2019:,the,monument,and,the

O sculptură Jean Dubuffet din SUA, relocată după ce Google a cumpărat clădirea în fața căreia era amplasată

Una dintre cele trei sculpturi monumentale ale francezului Jean Dubuffet aflate în Statele Unite va fi relocată după ce Google a cumpărat clădirea în fața căreia era amplasată în Chicago.

Sculptura din fribră de sticlă cu greutate de 10 tone și înălțime de 9 metri a fost realizată în 1984 și denumită „Monument with Standing Beast”.

Ea se afla de mai bine de 30 de ani în fața James R. Thompson Center, clădire a guvernului. În urmă cu câteva zile, presa locală a scris că Google a cumpărat clădirea pentru 105 milioane de dolari.

Monumentul, realizat în stilul lui Dubuffet (1901 – 1985) – forme amorfe albe, conturate cu negru – va sta pe locul unei foste bănci, în același oraș. Nu a fost deocamdată stabilit când va fi mutat.

În urmă cu mai bine de trei decenii, el a fost donat de Ruth Horwich, colecționară care a ajutat la fondarea Muzeului de Artă Contemporană din oraș.