Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Okwui Okpokwasili este artist rezident la Museum of Modern Art
moma 1

Okwui Okpokwasili este artist rezident la Museum of Modern Art

Artista Okwui Okpokwasili, coregrafă, performer, scriitoare, va dezvolta un spectacol multidisciplinar în cadrul unei rezidenţe la Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

Ea este prima beneficiară a acestei rezidenţe, care demonstrează angajamentul MoMA faţă de creaţia artistică.

Astfel, Okwui Okpokwasili va lucra, în perioada 30 iulie – 28 august, la un performance, la care publicul va avea acces în trei rânduri.

Explorarea feminităţii afro–americane

Una din temele căreia i se dedică artista este multitudinea de roluri ale femeilor afro–americane sau de origine africană. Performance-urile ei creează un spaţiu comun de expresie pentru public şi interpreţi. Producţiile sale, deseori realizate în colaborare cu designerul Peter Born, sunt de tip experimental şi reunesc dansul, teatrul şi artele vizuale.

Pe parcursul rezidenţei la MoMA, Okpokwasili va dezvolta o poveste scrisă de ea, care începe în Nigeria dinainte de perioada colonială şi care continuă cu experienţa violentă a sclaviei. Spectacolul va conţine, pe lângă texte vorbite şi cântece tradiţionale care să creeze atmosfera evocată.