Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Opera lui Rafel şi moştenirea sa – celebrate la British Museum, cu expoziţia “Raphael and his school: drawing connections”

Opera lui Rafel şi moştenirea sa – celebrate la British Museum, cu expoziţia “Raphael and his school: drawing connections”

Evenimentul marchează 500 de ani de la moartea marelui artist (1483–1520) şi explorează influenţa pe care desenele sale au avut-o asupra ucenicilor lui, arată cei de la British Museum.

În timpul scurtei lui vieţi, Rafael s-a transformat dintr-un artist obscur într-un creator agreat la curtea din Urbino şi curând a devenit un pictor consacrat şi arhitect, angajat la curtea papală din Roma.

Potrivit British Museum, secretul succesului lui Rafael a fost talentul său extraordinar la desen, lucru care i-a inspirat rapid pe contemporanii săi, în special pe Leonardo da Vinci (1452–1519) şi Michelangelo (1475–1564). Dexteritatea lui i-a dat o arie largă pentru a-şi pune în practică ideile.

Cele 29 de opere expuse la muzeul londonez arată evoluţia artstică a lui Rafel dar şi modul în care continuatorii săi, Perino del Vaga, Polidoro da Caravaggio, Giulio Romano şi Giovanni Francesco Penni au continuat să deseneze mânaţi de acelaşi spirit şi de inventivitate.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 mai.