Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opera Națională București intră în al doilea secol de existență cu „Promenada Operei” – Concerte și ateliere de creație
promenada operei, curatorial

Opera Națională București intră în al doilea secol de existență cu „Promenada Operei” – Concerte și ateliere de creație

Opera Națională București intră în al doilea secol de existență cu programul „Promenada Operei”, care va consta în 12 ore de concerte, ateliere de creație și diverse activități în aer liber.

A 12-a ediție a Promenadei Operei va avea loc pe 27 august, pe esplanada ONB. Accesul la eveniment va fi posibil începând cu ora 12:00. Programul cuprinde Gala extraordinară de Operă, workshop-urile „Desculț în iarbă” și proiectul RiseUp.

Gala extraordinară Promenada Operei

Începând cu ora 21:00, pe scena mare se va desfășura o gală cu participarea orchestrei, a corului și a ansamblului Operei Naționale București dirijate de Tiberiu Soare.

Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu și Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal și Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin și Dan Indricău, bașii Marius Boloș și Ion Dimieru, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, dar și balerinii ansamblului Raluca Jercea și Ștefan Meșter. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Repertoriul va cuprinde capodopere muzicale precum „Il ètait une fois à la cour d’Eisenach” – din opera „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach; „Un bel di vedremo” – din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini; „Parigi, o cara” – din opera „La traviata” de G. Verdi; „Te Deum” din opera „Tosca” de G. Puccini.

Workshop „Desculț în iarbă”

„Desculț în iarbă” este un program de ateliere de educație estetică în special pentru copii.

Hub-ul Cultural Promenada Operei reprezintă o zonă de amenajată cu bean bag-uri, hamace, șezlonguri, unde artiștii conduc ateliere educaționale:

Șevalete de pictură vor aștepta cu pânzele albe să fie așternute gândurile în culori sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naționale București, vor avea loc ore de sport în iarbă, studentii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei, iar lor li se adaugă o bibliotecă în aer liber cu sute de cărți.

În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activitățile din program susținute de artiștii operei: Andreea Radu și Doina Alice Popa (atelier de pictură și creație costume), dar și la ateliere de face painting susținute de artiști independenți.

Proiect invitat, RiseUP – Opera on the sky

Unul dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România va fi adus pe esplanadă și se va ridica în ancoră până la 20 m.

Accesul la evenimente este liber, în limita locurilor disponibile.

Credit foto: ONB