Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Paris Photo are loc între 11 şi 14 noiembrie, la Grand Palais Éphémère

Paris Photo are loc între 11 şi 14 noiembrie, la Grand Palais Éphémère

Paris Photo, eveniment care celebrează arta fotografică, va avea loc anul acesta, între 11 şi 14 noiembrie, la Grand Palais Éphémère, creat de Jean-Michel Wilmotte, în contextul în care Grand Palais este în renovare.

Amplasat în Champ-de-Mars, vizavi de Turnul Eiffel, spaţiul construit temporar va găzdui, începând de la finalul săptămânii viitoare, opere din galerii consacrate şi cele mai bune creaţii fotografice, de la vintage la cele mai noi stiluri contemporane. Ediţia de anul acesta a Paris Photo are trei secţiuni: cea principală, cu opere provenind din 127 de galerii din 28 de ţări, “Curiosa”, secţiune dedicată artiştilor emergenţi şi secţiunea dedicată editurilor.

Pot admirate, aici, lucrări din JPMorgan Chase Art Collection, care va pune în lumină opere digitale şi video create de trei generaţii de artişti şi recent achiziţionate. De asemenea, “Elles x Paris Photo” evidenţiază lucrările foto realizate de femei.

Universul fotografic prezentat la Paris variază de la experimente precum cel al lui Tomasz Machciński, care şi-a făcut 22.000 de autoportrete timp de trei decenii, până la teme politice, cum este cazul lui Sue Williamson, care a ilustrat lupta împotriva apartheidului.

În premieră, Paris Photo poate fi accesat şi printr-un “online viewing room” – o platformă digitală care va permite colecţionarilor şi iubitorilor de artă să descopere operele de la distanţă.

Paris Photo va reveni la Grand Palais în 2024.