Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictura „Bretonă lucrând”, recent cumpărată de Statul român, inclusă în expoziția Grigorescu de la MNAR
bretonă lucrând nicolae grigorescu

Pictura „Bretonă lucrând”, recent cumpărată de Statul român, inclusă în expoziția Grigorescu de la MNAR

Pictura „Bretonă lucrând” a fost inclusă în expoziția Nicolae Grigorescu de la Muzeul Național de Artă al României, a cărei perioadă de vizitare a fost prelungită până pe 24 septembrie.

Zeci de lucrări Nicolae Grigorescu din colecția MNAR au fost expuse în premieră, timp de patru luni, pentru a marca 185 de ani de la nașterea artistului. Stabilit să fie încheiată pe 17 septembrie, expoziția „Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc” va putea fi vizitată încă o săptămână, după ce tabloul „Bretonă lucrând (La fereastră)” al pictorului a revenit în patrimoniul statului român și a fost adăugat acesteia.

Pictura provine dintr-o etapă a creației artistului petrecută în Franța și a fost recent achiziționată de Ministerul Culturii.

„Vrem să semnalăm publicului, în această expoziție cu mare afluență de vizitatori, o lucrare de o deosebită valoare artistică, care se întoarce la muzeu prin grija Ministerului Culturii. Locul său va fi în Galeria Națională, dar reîntâlnirea după mulți ani cu publicul larg va fi într-o expoziție de mare succes, în care majoritatea lucrărilor pot fi văzute după o lungă perioadă în care au stat departe de simeze, în depozitele noastre”, a transmis Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Credit foto: Muzeul Național de Artă al României