Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Primul festival al noului Bauhaus european începe la Bruxelles și în toată Europa
noul bauhaus european

Primul festival al noului Bauhaus european începe la Bruxelles și în toată Europa

Comisia Europeană organizează, în premieră, un festival dedicat noului Bauhaus european începând de pe 9 iunie.

Conceput în jurul a trei piloni, Forum, Fair și Fest (forum, târg și celebrare), desfăşurat, la Bruxelles, la Gare Maritime și Mont des Arts, dar și în mediul online, Festivalul noului Bauhaus european a fost creat pentru a prezenta, a celebra și a dezvolta mișcarea.

Forum, Fair și Fest la Bruxelles

Forum este o conferință care se desfășoară pe durata a trei zile de evenimente cu format participativ, incluzând de la mese rotunde până la discursuri de tip TED. Președinta Ursula von der Leyen, comisarii Johannes Hahn, Mariya Gabriel, Elisa Ferreira și Kadri Simson vor încadra discuțiile din perspectivă europeană.

Vorbitorii sunt personalități de renume mondial și vor include arhitecți importanți, cum ar fi Francis Kéré, Shigeru Ban, Rem Koolhaas și Stefano Boeri, personalități din lumea artelor precum Gerfried Stocker (Ars Electronica), artistul sonor Emeka Ogboh, președinta fundației MAXXI Giovanna Melandri, scriitoarea și activista Hilda Nakabuye și oameni de știință precum Hans Joachim Schellnhuber, Stefano Mancuso și Carlos Moreno (orașul de 15 minute).

Pe durata Forumului, pe 11 iunie, prestigioasele premii „Noul Bauhaus european” vor fi acordate în cele patru categorii: reconectarea cu natura; recâștigarea unui sentiment de apartenență; prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie și conturarea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii care ține seama de ciclul de viață.

Partea din festival denumită Fair pune sub lumina reflectoarelor proiecte legate de noul Bauhaus european, incluzând, de exemplu, laboratoare locale ale cetățenilor destinate să desfășoare activități de pionierat în domeniul cercetării, cu finanțare din programe UE precum Orizont Europa, prototipuri care vor îmbunătăți sustenabilitatea, incluziunea și calitatea experiențelor noastre zilnice.

Fest este o celebrare a noului Bauhaus european pentru toată lumea. Programul, care va acapara Mont des Arts din centrul Bruxelles-ului până pe 12 iunie, va atrage categorii diverse de public prin dans, instalații, teatru și spectacole de muzică.

Peste 200 de evenimente conexe în întreaga Europă

Printre evenimentele conexe organizate de comunitatea noului Bauhaus european în 25 de țări se numără discuții despre resursele regenerabile, tehnologiile inovatoare, agricultura urbană, evoluția clădirilor și mobilitatea favorabilă climei, precum și concerte, laboratoare de idei și expoziții, prezentate pe site-ul festivalului. În timpul ceremoniei de deschidere, vor exista transmisiuni în direct cu zece dintre aceste evenimente conexe.

Credit foto: Comisia Europeană