Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 11 – 13 noiembrie
mihai muresan, art safari 10, curatorial

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 11 – 13 noiembrie

Curatorial.ro recomandă pentru acest weekend în București mai multe expoziții de artă plastică, de colaje, dar și expoziții care îmbină literatura, istoria și istoria naturală cu etnografia.

Două expoziții, la MNȚR

În sala Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român poate fi vizitată expoziția itinerantă dedicată artistului plastic Albert Györkös Mányi, de la nașterea căruia s-a împlinit anul acesta un secol.

Este ultimul weekend când ea este deschisă aici. Sunt expuse 43 de lucrări de pictură în ulei, de la peisaje de iarnă la portrete.

Un etaj mai sus, în Sala Tancred Bănățeanu, este deschisă expoziția „Muzeul pentru tine!”, organizată de Reațaua Națională a Muzeelor din România.

Ea îmbină literatura, istoria și istoria naturală cu etnografia și arta plastică.

Printre obiectele care atrag atenția la „Muzeul pentru tine!” se află un portret al lui George Enescu realizat de pictorul francez Fernand Cormon, împrumutat de Muzeul Național „George Enescu”, un impresionant peisaj din Baia Mare, semnat Sandor Ziffer, de la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare, un tron regal de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, „Omul în lanțuri” de la Muzeul Maramureșului din Sighetul Marmației, o semănătoare de la Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, dar și ceramică de Gumelnița.

„Muzeul pentru tine!” este deschisă până pe 31 decembrie.

Colaj românesc, la AM Social Space

Cinci artiști participă într-o expoziție de colaj românesc, intitulată „ReVedere”, deschisă la AM Social Space din București în perioada 12 noiembrie – 3 decembrie.

Cristina Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Ramona Iacob și Aleksandar Stoicovici vor fi prezenți la vernisajul din 12 noiembrie, ora 19:00, și vor crea live colaje alături de participanți. Accesul este liber.

Art Safari, colaborare cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Art Safari face schimb de exponate cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) și, în perioada 10 – 20 noiembrie, vor fi deschise simultan publicului două expoziții.

La Art Safari, în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20, vor putea fi văzute hărți spectaculoase care spun povești și arată traseul pictorului-călător Ștefan Popescu prin Franța și în Orient, dar și hărți din Transilvania, într-o scenografie specială printre opere de artă și instalații imersive.

La Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din strada Londra 39, Art Safari va organiza o expoziție temporară cu lucrări de Ștefan Popescu și ale artistului contemporan Mihai Mureșan.

Cea de-a zecea ediție Art Safari are loc până pe 11 decembrie 2022.

Foto: Art Safari, expoziție Mihai Mureșan. (c) curatorial.ro