Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 21 – 23 octombrie
marks of our times

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 21 – 23 octombrie

Lucrări de artă din colecția Lucia Dem. Bălăcescu prezentate public în premieră, instalații video și performance-uri se numără între opțiunile artistice ale acestui weekend petrecut în București.

Galeriile creart și Galateca

Instalații video derivate de artistul Alexandru Cînean din performance-uri ale Teatrelli sunt prezentate la galeriile creart și Galateca, până pe 6 noiembrie, sub numele „Marks of Our Times” (foto).

Având ca punct de plecare două performance-uri, artistul vizual Alexandru Cînean traduce și încapsulează în limbaj grafic modificările de comportament și noile gesturi intrate în normalitatea distorsionată de experiența pandemiei.

Galeria Verticală

Marina Aristotel expune sub titlul „Let’s run back to a zero point. Look inside”, la Galeria Verticală din cadrul Random Space, în perioada 22 octombrie – 5 noiembrie.

Cu această expoziție, artista revine la materialul care a consacrat-o din punct de vedere vizual – rășina -, după o perioadă de experimente tehnice, care au mers de la pictură la căutarea permanentă de a ieși din „rama tabloului” prin volumetrie explozivă, tăietură, asamblaj și colaj.

În noua serie, artista vrea să transforme materia, care devine vaporoasă, fluidă, transparentă, ca o membrană abia sesizabilă, remarcă Irina Ungureanu, curator.

Muzeul Colecțiilor de Artă 

Expoziția „Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu” va fi vernisată la Muzeul Colecțiilor de Artă pe 23 octombrie, la ora 16:00.

Mai mult de o sută de lucrări din colecția lăsată de artistă prin testament muzeului vor fi expuse, unele pentru prima dată. Este vorba, în cea mai mare parte, despre lucrări de grafică, dar și picturi valoroase care surprind evoluția și diversitatea creației sale artistice, de la primul desen în cărbune, realizat în anul 1914, până la peisajele marine din anul 1976, expoziția fiind completată cu fotografii de familie, acte de studii și manuscrise.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 26 martie 2023.