Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 8 – 10 septembrie
ion alin gheorghiu, 1, art safari, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 8 – 10 septembrie

Curatorial.ro propune pentru acest weekend expoziții de artă plastică, fotografie și instalație în spații convenționale și neconvenționale din București, precum Palatul Dacia-România, Grădina Botanică și Grădina Uranus.

Ultimul weekend Art Safari Love Edition

Art Safari Love Edition își mai așteaptă vizitatorii până pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-România. Din programul acestui sezon fac parte patru expoziții: „Love Stories”, în colaborare cu National Portrait Gallery din Londra, cu mai mult de 100 de capodopere de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck și David Hockney, și trei expoziții de artă românească clasică și contemporană – Constantin Artachino, Ion Alin Gheorghiu și „Nymphs and Zombies: Ondine’s Hope and Baraka’s Despair”.

Vineri și sâmbătă au loc ultimele tururi de noapte ale sezonului, iar duminică, ultimele ateliere pentru copii dedicate lui Constantin Brâncuși.

„Gems! for the Garden”

Gems! for the Garden” cuprinde instalații sculpturale, de sunet și video, amplasate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice din Grădina Botanică.

Organizatorii, Living Content, au realizat un traseu – lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (România) și Ioanida Costache (RO), instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (SUA), Julie de Kezel (Belgia), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (Danemarca) și sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Kris Lemsalu, artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției, pe 8 septembrie, alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată. Traseul poate fi parcurs în Grădina Botanică până la finalul lunii octombrie.

Artă la Balkanik Festival

Celula de Artă aduce arta în mijlocul Balkanik Festival, în perioada 8 – 10 septembrie, printr-o galerie pop-up în cadrul căreia expun artiștii Alex Manea, Beaver, Bogdan Negulescu, Daniel Loagăr, Cristian Brânzescu, Antonia Ionescu, Dana Olteanu, Ioana Badea și Alexandra Baciu.

Festivalul, al cărui program include mai multe concerte, expoziții de fotografie și colaj, un târg de artizanat și discuții despre modul în care putem practica sustenabilitatea în viața noastră de zi cu zi, are loc la Grădina Uranus / Strada Uranus.

Convocare a nevăzutului

„A Gathering Of The Invisible/ O convocare a nevăzutului”, prima expoziție solo a Cătălinei Milea al cărui mediu de exprimare predilect este pictura în ulei, pe lemn și pe pânză, e vernisată în seara de 8 septembrie la galeria Iomo din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Selecția curatoarei Alexandra Ioniță reunește 19 piese parietale și două instalații, traseul expozițional fiind articulat astfel încât să evidențieze corespondențele și mecanismele subtile cu rol de punți de legătură între lumile factuale, concrete, palpabile și tărâmurile volatile locuite de creaturi și forme invizibile. Expoziția va fi deschisă până pe 30 septembrie.