Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Romanian Design Week – 35.000 de persoane au vizitat expozițiile și au participat la cele 100 de evenimente conexe – FOTO
design week

Romanian Design Week – 35.000 de persoane au vizitat expozițiile și au participat la cele 100 de evenimente conexe – FOTO

Romanian Design Week, care a oferit experiențe, expoziții și evenimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, a fost vizitat în cele 10 zile de 35.000 de persoane.

La Combinatul Fondului Plastic au fost organizate o serie de expoziții, instalații și activări inedite, apreciate și descoperite de aproximativ 10.000 de persoane.

expozitie

Cele mai importante au fost: „Building the Future. Together”, o expoziție-manifest dezvoltată în parteneriat cu Nod Makerspace, a cuprins 6 instalații interactive și imersive, parte din programul Noul Bauhaus European; Expoziția „Valuable Objects”, curatoriată de arh. Adela Maria Marius, fondatoarea galeriei Epretext; Expoziția Zoom In: Sustainable Design, o inițiativă Ototo, parte din programul Slow Forward. A Manifesto For a Mindful, Sustainable Lifestyle al brandului; Colecția capsulă Câlția • Glăvan, într-un concept expozițional realizat de Cristiana Raluca Drăghici; instalația interactivă Explorers of the Multiverse, realizată de studioul de artă și tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS; expoziția AȘKIA Young Designers Awards (AYDA), ce a adus în prim plan câștigătorii concursului anual de design de produs lansat de AȘKIA; expoziția „Manevrați cu grijă: amintiri grafice din fabrici și uzine”, parte din colecția personală a lui Corvin Cristian, respectiv Expozițiile internaționale din programul Design Flags: „Smart Hungary”, adusă la București de Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și instalația on-site realizată de studioul ceh Hermann & Coufal.

design2

La Galeria Senat a fost găzduit cel mai mare concept store dedicat creativilor români, iar vizitatorii au admirat selecția și au achiziționat produse în valoare de peste 50.000 de euro.

Tot la Combinatul Fondului Plastic, pe lângă expoziții de design, vizitatorii s-au putut bucura de experiențe imersive oferite de instalații interactive și au avut ocazia să experimenteze programul RDW Social, cu activități diverse în spațiu liber, relaxându-se în zona de food & drinks.

Așezămintele Ion I.C. Brătianu – vizitate de aproximativ 5.000 de persoane

asezamintele bratianu

5.000 de persoane au fost atrase de Așezămintele Ion I.C. Brătianu, considerate unul dintre cele mai valoroase exemple de arhitectură neoromânească din București, repuse temporar, cu această ocazie, în circuitul public.

Record de evenimente satelit, parte din circuitul RDW 2022

100 de evenimente satelit au avut loc pe perioada celor 10 zile de festival, oferind publicului o perspectivă diferită asupra orașului și implicând comunitățile locale în crearea acestui periplu inedit.

De la Noaptea Studiourilor de Arhitectură, un format original RDW, o seară în care zeci de birouri și-au deschis porțile publicului pentru a-și prezenta echipa și proiectele, într-un cadru informal, relaxat, cu muzică și cocktailuri, până la Bazar în Cotroceni, un weekend în care locuitorii cartierului și-au deschis curțile și au pus la vânzare haine, dulcețuri sau viniluri, cu un record de participare al localnicilor, oferta Romanian Design Week a fost bogată și variată.