Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculpturi Dali, expuse public la un festival de artă din Anglia
dali, aip art investment partners sl

Sculpturi Dali, expuse public la un festival de artă din Anglia

Trei sculpturi de mari dimensiuni ale lui Salvador Dali vor ajunge în orașul englez Shrewsbury în luna iulie, unde vor fi expuse public timp de două luni. Va fi prima dată când aceste lucrări vor fi expuse în Marea Britanie.

Piesele vor fi montate, începând cu 1 iulie, în diverse spații din oraș, în cadrul evenimentului Shrewsbury Art Trail, care durează opt săptămâni și unde vor fi expuse și lucrări de Banksy, Jacob Chandler, LS Lowry, Damien Hirst, Michael James Talbot și Man Ray.

„Surrealist Piano”, „The Homage to Terpsichore” și „Dalian Dancer” sunt statuile ce vor fi expuse.

dali, surrealist piano, aip art investment partners sl

(c) Aip Art Investment Partners SL

Evenimentul din acest an are ca temă mișcarea și marchează 350 de ani de la nașterea lui John Weaver din Shrewsbury, părintele baletului și pantomimei englezești. Lucrări realizate de 200 de creatori locali și regionali vor sta alături de opere ale unor artiști internaționali renumiți.

Traseul de artă din Shrewsbury a fost creat de Jess Richards, pentru a stimula optimismul în oraș după restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

dali, the homage to terpsichore, aip art investment partners sl

(c) Aip Art Investment Partners SL

O serie de 16 expoziții, opt ateliere de lucru și cinci evenimente vor fi organizate în mai multe locuri, inclusiv în centrul comercial Darwin și la Teatrul Severn, precum și în cafenele, galerii de artă, biserici și parcuri. Printre altele, vor avea loc un festival de teatru și dans, un festival de sticlărie la biserica St Mary’s, o „vânzare secretă de artă” la colecția Soden a dealerului local de artă și o expoziție de fotografie de dans.